دلایل افت فشار

در
دسته بندی ها: خواندنی ها

 اگر فشار آب مصرفی به میزان مطلوب و کافی نباشد بسیاری از کارهای روزمره‌ی ما مثل شست و شو، استحمام، آشپزی و….. تحت تاثیر قرار می‌گیرد. در برخی مواقع تنها راه افزایش فشار آب استفاده از دستگاه و پمپ‌های تامین فشار آب می‌باشد اما اگر آب مصرفی دارای فشار کافی و مطلوب بوده و فقط مدتیست با افت فشار مواجه هستنید، نشان دهنده‌ی بروز مشکل در سیستم آب‌رسانی می‌باشد.

ابتدا لازم به ذکر است که دلایل بسیاری وجود دارد که باعث افت فشار می‌شود که برخی از این دلایل کلی بوده و مربوط به آب و فاضلاب محل سکونت می‌باشد و از طریق شرکت آب و فضلاب همان منطقه نیز قابل پیگیریست اما برخی از این دلایل جزئی مثل ترکیدگی یا نشتی از لوله‌ها و…. می‌باشد که در صورت عدم تعمیر خسارات بسیاری به بار می‌آورد و هزینه بر نیز می‌باشد از این رو در این مقاله قصد داریم به برخی از این دلایل بپردازیم و راهکاری مناسب برای حل این مشکل ارائه دهیم.

به صورت کلی دلایل افت فشار عبارتند از:

1-     فلکه اصلی ساختمان بسته باشد

اگر مشکل نوسانات یا افت فشار در تمامی بخش‌های ساختمان وجود داشته باشد اولین مورد که باید بررسی شود شیر اصلی فلکه ساختمان است، گاها ممکن است شیر اصلی ساختمان به هر دلیل کاملا بسته یا نیمه باز باشد که همین امر منجر به کاهش یا قطع حجم آب عبوری شده در نتیجه هنگام مصرف با افت فشار یا قطعی آب مواجه می‌شویم.

2-     علم شیر آب دچار گرفتگی شده باشد

اگر فقط در برخی از قسمت‌ها با مشکل افت فشار مواجه هستید ممکن است یعنی برای مثال فقط هنگام استفاده از دوش حمام یا دیگر شیر آشپزخانه فقط دچار افت فشار می‌شوید از اقداماتی که باید انجام دهید بررسی علم شیر آب می‌باشد که این کار به راحتی قابل انجام است بدین صورت که علم را باز کرده و به وسیله قرار دادن توری مانند آن در محلول آب و سرکه گرفتگی آن را برطرف کنیم و یا در صورت برطرف نشدن این مشکل علم جدید خریداری کنیم.

3-     اشکال در شبکه آب شهری

همان‌طور که در بالا تر عنوان شد گاهی افت فشار به سیستم لوله‌کشی آب شهری ارتباط دارد البته لازم به ذکر است سیستم لوله‌کشی ساختمان نیز اگر دچار مشکل شود تاثیر مستقیم بر افت فشار برای مصرف کنندگان دارد.

برای مثال اگر لوله‌ای بشکند و دچار ترکیدگی شود با کاهش فشار و یا قطع شدن آب مواجه می‌شویم.

اگر علاوه بر افت فشار آب زرد رنگ و زنگار زده بود به دنبال نشتی آب بگردید.

و همین طور اگر ترکیدگی قبل از کنتور آب ساختمان باشد، باید با شرکت آب و فاضلاب تماس بگیرید تا مشکل را حل کند.

4-     لوله‌های داخلی دچار نشتی و ترکیدگی شوند

در برخی مواقع لوله‌های داخلی ساختمان به دلایلی مثل پوسیدگی، استفاده از جنس نامرغوب، فرسودگی و….. دچار ترکیدگی می‌شوند و نشت می‌کنند و آب نشتی به اصطلاح منجر به نم برداشتن، و رطوبت دیوارها، کف واحدها و … شود که همین امر در طولانی مدت باعث کوتاه شدن عمر ساختمان می‌گردد.

پس اگر دچار افت فشار شدید خانه و جاهایی که لوله‌کشی از آن قسمت‌ها عبور کرده است را چک کنید که در صورت مشاهده نم و رطوبت تعمیر شود.

5-     شیر آب در چند قسمت ساختمان باز باشد

زمانی که شیر آب به تعداد زیاد باز باشد یعنی به عبارتی میزان آب مصرف و تعداد مصرف‌کنندگان در یک ساختمان زیاد باشد ممکن است با افت فشار مواجه شویم

6-      وجود رسوب املاح

عوامل و دلایل بسیاری برای گرفتگی لوله‌ها وجود دارد که از مهم‌ترین آنها به خصوص در لوله‌های گالوانیزه می‌توان به رسوب املاح معدنی آب اشاره کرد.

به عبارتی بعد از مدتی با جریان آب در لوله‌ها املاح موجود در آب ته‌نشین شده و رسوب می‌کند و در طولانی مدت با رسوب این مواد روی هم مقدار جای گذر آب کم شده که منجر به افت فشار نیز می‌گردد.

استفاده از تجهیزات رفع گرفتگی لوله‌های آب خیلی از اشکالات گرفتگی را می‌توانند حل کنند. اما تقریبا هیچ تاثیری بر رسوبات ندارند و بهترین گزینه در چنین مواردی عوض کردن کامل سیستم لوله‌کشی است.

توجه داشته باشید که به صورت دوره‌ای تاسیسات ساختمان را بررسی کنید تا مطمئن شوید همه چیز سالم است.

عملکرد شیرها را چک کنید، اتصالات خراب را عوض کنید و سر شلنگ‌ها را تمیز کنید و هر چند وقت یکبار کل سیستم لوله‌کشی را بررسی کند

شرکت شکیبا موتور آریاhttp://shakibamotor.com/نا با ارائه بهترین پمپ ها در خدمت شما عزیزان میباشد