چالش های شرایط جدید واردات ماشین‌آلات راهسازی

در
دسته بندی ها: خواندنی ها

در صورت عدم صدور مجوز ورود موقت ماشین آلات راهسازی و معدنی، با گذشت مهلت اول و دوم، این ماشین آلات باید مرجوع و از کشور خارج شوند و چنانچه این اتفاق نیفتد، با آنها مطابق مقررات کالاهای متروکه رفتار شده و با مزایده سازمان اموال تملیکی فروخته می شوند.

متاسفانه براساس آمارهای به دست آمده از نهادهای ذیربط، تعدادی از واردکنندگان ماشین آلات راهسازی، با دورزدن قانون و به کار گیری رویه‌های تجاری نسبت به خروج کالا بدون ثبت سفارش و تکمیل مدارک اقدام می کنند.

فعالان اقتصادی علیرغم اطلاع از عدم پذیرش وزارت صنعت، معدن و تجارت برای صدور گواهی ثبت سفارش، با اقدام به ورود کالا به کشور و با کمک ماده 72 آیین‌نامه اجرایی قانون امور گمرکی فقط با یک ضمانت بانکی که الا را به عنوان ورود موقت ثبت می کنند.

همانطور که گفتیم، کالاهای ورود موقت تنها در دو نوبت فرصت خروج از کشور را دارند. با تمام شدن مهلت اول و دوم، کالا به عنوان “متروکه” در اختیار سازمان اموال تملیکی قرار می گیرد. از آنجایی که طبق قواعد سازمان اموال تملیکی، هر کالا برای ترخیص تنها با 10 درصد کارمزد ترخیص می شود، مالکان اولیه با پرداخت این مبلغ نسبت به ترخیص ماشین آلات اقدام می کنند.

این اقدام علاوه بر اینکه یک روش ساده برای دور زدن قانون است از طرفی هم باعث هدررفت منایع ارزی کشور خواهد شد. لذا توصیه می شود که نهادهای ذیربط تدابیر لازم برای جلوگیری از این دست اقدامات را اتخاذ کنند.