دستورالعمل های ایمنی نصب دیزل ژنراتور

در
دسته بندی ها: خواندنی ها

1. افراد شاغل در بخش‌های تعمیر و نگهداری، کار، راه اندازی و نصب دستگاه دیزل ژنراتور باید در این زمینه‌ها مجرب و شایسته باشند. آن‌ها باید همچنین در خصوص مقررات محلی و شرایط قانونی جاری مربوطه متبحر باشند. برای آگاهی از تجهیزات و عملکرد دیزل ژنراتور (از جمله سیستم‌ها و کنترل‌ها، شیر‌های دستی و وسایل خاموشی)، پیش از نصب این کتابچه راهنما را با دقت بخوانید که برای عملکرد مؤثر و ایمن، نصب صحیح دستگاه حیاتی است. بسیاری از حوادث نتیجه کوتاهی در نظارت بر رعایت مقررات اساسی ایمنی و احتیاط می‌باشد.

2. خطرات بالقوه بسیاری وجود دارد که همیشه قابل پیش بینی نیست و ممکن است در حین عملکرد دیزل ژنراتور اتقاق بیفتد. بنابراین، در این مقاله راهنما، تمام شرایط شامل خطرات بالقوه را نمی توان گنجاند.

3. در حین بارگیری و جابجایی دستگاه برای پیش‌گیری از خسارت به افراد و تجهیزات، احتیاط و اطمینان کامل از سلامت تجهیزات بارگیری حاصل شود. از زنجیر و تسمه‌های قوی جهت مهار‌ها تجهیزات، و وسایل مناسب و استاندارد برای بارگیری استفاده کنید.

4. فضای دستگاه ژنراتور دیزل باید دارای راه‌های خروج اضطراری مناسبی باشد. می‌توان در اطراف دستگاه یک نقشه خروج اضطراری را نشان داد که همه باید بتوانند آن را ببینند تا در حین آتش‌سوزی یا حوادث دیگر راه‌گشا باشد.

5. باید در فضای اطراف دستگاه، وسایل اطفا حریق مناسب تدارک دیده شود.

6. باید علایم خطر بر روی صفحات الکتریکی، سوختی، و روغنی نصب شود.

7. استفاده از ابزار محافظت شخصی مانند عینک‌ها و دستکش‌های ایمنی و گوشی‌های نوع air plug ، کلاه ایمنی برای محافظت تمام کارکنان و مهندسان موجب افزایش ضریب ایمنی می‌گردد.

8. از وجود گارد و یا حفاظت‌های مناسب بر روی تمام بخش‌های متحرک دیزل ژنراتور اطمینان حاصل نمایید.

9. استفاده از ابزار‌ها و مهار‌های مناسب در فضای اطراف محل نصب دستگاه توصیه می‌شود.

10. کابل‌های برق در صورت وقوع اتصال کوتاه، در معرض خطر آتش‌سوزی هستند. احتیاط کافی را در زمان مسیر‌دهی کابل‌ها رعایت کنید، به خصوص کابل‌های برق.

11. دمای گاز خروجی دستگاه دیزل ژنراتور حدود 450 تا 550 درجه سانتی گراد است. لوله‌های خروجی باید روکش و عایق کاری مناسب بشوند.

12. از عدم چکه‌کردن روغن و سوخت در اتاق دیزل ژنراتور اطمینان حاصل نمائید چراکه باعث آتش‌سوزی می‌شوند.

13. حمل سوخت دیزل نیازمند احتیاط کافی است، زیرا آن نیز می‌تواند باعث آتش‌سوزی شود.

14. ظرفیت جرثقیل جهت بلند‌کردن و جابجایی دستگاه دیزل ژنراتور می‌بایست مطابق با وزن دستگاه و فاصله محل تخلیه دیزل ژنراتور از جرثقیل باشد. محاسبه ظرفیت جرثقیل توسط کارشناسان مربوطه و از روی جدول استاندارد انجام می‌گردد.

توجه داشته باشید که تخلیه و نصب دستگاه‌ های دیزل ژنراتور در شرایط آب و هوایی بارانی به همراه باد‌های تند و شدید موجب افزایش خطرات غیر‌قابل پیش‌بینی می‌شود، لذا به این نکته در هنگام تخلیه دستگاه دقت گردد.

15. اتصال به زمین دستگاه دیزل ژنراتور توصیه می‌شود. برای این موضوع به توصیه‌های مربوطه در صفحات بعدی مراجعه شود.

16. ابزار و سایر اشیا فلزی را دور از باتری‌های پوشیده نشده نگهداری کنید. برای اجتناب از اتصال باتری‌ها در هنگام کار در اطراف آنها، از ابزار پوشیده شده با نوار‌های الکتریکی وینیل استفاده کنید.

17. در مجاورت مخازن سوخت و مخازن گاز مایع اکیدا از هشدار “سیگار کشیدن ممنوع” که به آسانی دیده شود استفاده کنید.

18. مایع روغن‌کاری موتور، گریس، و خنک کننده موتور باید طبق شرایط مقررات محیطی و لحاظ نمودن MSDS (برگه ایمنی مواد) در محل انتخاب شده دور ریخته شود.

19. مواد مصرفی موتور که در حین تعمیر و نگهداری جایگزین می‌شوند (مانند فیلتر‌ها) نیز باید مانند بند قبل دور ریخته شوند.

20. در مواردی که افراد بر روی دستگاه کار می کنند، باید باتری‌ها را جدا نمود.

21. پیش از هرگونه جوشکاری بر روی دستگاه، تمام اتصالات مهار به سیستم کنترل موتور و PCC را قطع نمایید. کنترل کننده‌ها و PCB ممکن است بر اثر جریان‌های جوشکاری آسیب ببینند. پیش از هر گونه جوشکاری و تعمیر و نگهداری باید باتری‌های شروع به کار دستگاه جدا شوند.

22. در حین جابجایی دستگاه با پایه‌های ضد لرزش بین بیس و ژنراتور موتور، مطمئن شوید که پایه‌های ضد لرزش دارای قلاب‌های حمل (نگهدارنده های محکم) هستند تا از آسیب انتقال جلوگیری شود. پیش از شروع به کار ژنراتور دیزل از جدا نمودن قلاب‌ها اطمینان حاصل نمایید.

23. در حین تعمیر و نگهداری، باید برچسب زنی و قفل نمودن انجام شود.