آیا مصرف سوخت دیزل ژنراتور با بار آن تعیین می گردد؟

در
دسته بندی ها: خواندنی ها

برای شخصی که از دیزل ژنراتور استفاده می کند .

در برخی از زمان ها ، هزینه خریداری کمتر از هزینه استفاده از آن، به ویژه مصرف سوخت است.

بنابراین ، بسیارمهم است که در مصرف سوخت  صرفه جویی صورت پذیرد.

با توجه به شناخت موتور دیزل اتومبیل ، بسیاری از مردم فکر می کنند که مصرف سوخت مجموعه ژنراتور با بار مستقیم متناسب است و هرچه بار بیشتر باشد ، سوخت بیشتری نیز مصرف می شود.

اما آیا واقعا این گونه است؟

معمولاً ، مصرف سوخت ژنراتورها به دو جنبه مربوط می شود: یکی میزان مصرف سوخت خود دیزل ژنراتور که معمولاً ثابت است. دیگری اندازه بار مصرفی محلی که دیزل ژنراتور نصب شده است. به منظور صرفه جویی در مصرف سوخت ، بسیاری از افراد بار را در محدوده استاندارد بار نامی کنترل می کنند ، اما مصرف سوخت هنوز ایده آل نیست ، چرا؟

چه رابطه ای بین مصرف سوخت و بار روی دیزل ژنراتور وجود دارد؟

در شرایط عادی ، هنگامی که مارک و مدل موتور یکسان است ، هرچه بار بیشتر باشد ، سوخت بیشتری نیز مصرف می شود. و همچنین ، هرچه بار کمتر باشد ، سوخت کمتری مصرف می شود. با این حال ، در شرایط خاص ، باید موضوع دیگری باشد.

وقتی که بار مجموعه ژنراتور ۸۰٪ بار نامی است ، مصرف سوخت بهینه ترین حالت است. اگر بار مجموعه دیزل ژنراتور ۸۰٪ بار نامی باشد ، یک لیتر سوخت ۳٫۵ کیلووات ساعت برق تولید می کند. در صورت افزایش بار ، مصرف سوخت افزایش می یابد. این همان چیزی است که مردم اغلب می گویند مصرف سوخت دیزل ژنراتور مستقیماً با بار متناسب است. اما اگر بار کمتر از ۲۰٪ باشد ، دیزل ژنراتور شدیدا تحت تأثیر قرار می گیرد ، نه تنها مصرف سوخت افزایش می یابد ، بلکه دیزل ژنراتور نیز آسیب می بیند.

بنابراین، اگر می خواهید مصرف سوخت مجموعه  را کاهش دهید ، حدود ۸۰٪ بار نامی از دیزل ژنراتور بار بگیرید. اگر مدت زمان طولانی با بار کم (کمتر از ۵۰٪) از دیزل ژنراتور بار بگیرید ، مصرف سوخت افزایش می یابد و حتی به آن آسیب می رساند.

عملکرد طولانی مدت دیزل ژنراتور تحت بار ۵۰٪ باعث آسیب های زیر می شود:

۱) در دیزل کربن انباشته می شود

۲) میزان خرابی دیزل ژنراتور افزایش پیدا میکند

۳)زمان تعمیرات اساسی (اورهال) دیزل زودتر فرا می رسد

۴) مصرف روغن افزایش می یابد.

بنابراین ، بسیار مهم است که به درستی رابطه بین مصرف سوخت و بار مجموعه دیزل ژنراتور را تعیین کنیم.

کدام جنبهها به طور عمده بر مصرف سوخت ژنراتور تأثیر می گذارد؟

۱٫ فشار داخل پمپ سوخت : هرچه آب بندی پمپ سوخت بهتر باشد ، فشار بیشتر خواهد بود ، که باعث صرفه جویی در مصرف سوخت می شود. اگر پمپ سوخت با فشار کم کار کند و آب بندی آن ضعیف باشد ، احتراق دیزل به خوبی انجام نمی گیرد و مصرف سوخت افزایش می یابد.

۲٫ پودر کردن و پاشش انژکتور سوخت : هرچه پودر سازی گازوئیل در سوزن های انژکتور بهتر باشد ، باعث صرفه جویی در مصرف سوخت می شود. هنگامی سوزن انژکتور فرسوده شود ، آبندی آن خوب نیست و تزریق سوخت بصورت خطی انجام می شود ، که بدیهی است بیشتر از پودر شدن سوخت است. وقتی سوخت دیزل وارد موتور می شود ، قبل از احتراق آن تخلیه می شود ، بنابراین مصرف سوخت زیاد است.

۳٫ فشار هوا در داخل سیلندر موتور دیزل : اگر فشار سیلندر کم باشد ، شیر ضعیف است ، مصرف سوخت زیاد خواهد بود. اگر دمای آب در موتور دیزل خیلی زیاد باشد ، نسبت فشرده سازی موتور کاهش می یابد و مقداری روغن دیزل از طریق دمای بالا تخلیه می شود که منجر به مصرف سوخت زیاد می شود.

۴٫ موتور دیزلی توربوشارژ دار دارای نشت هوا است. لوله هوای فشار بالا دارای نشت هوا است ، که باعث می شود فشار هوا در هنگام گردش مجدد با فشار کم وارد پمپ روغن فشار بالا شود. با افزایش میزان گاز ، پمپ سوخت نمی تواند به میزان سوخت مورد نیاز موتور برسد و در نتیجه نیروی موتور کافی نیست و در صورت کمبود قدرت ، مصرف سوخت زیاد است. (توجه: این فقط برای موتور دیزلی توربوشارژ است).

در اینجا چند روش برای صرفه جویی در مصرف روغن دیزل در مجموعه  آورده شده است:

۱٫ دمای آب خنک کننده موتور دیزل را افزایش دهید.

۲٫ از روغن با کیفیت استفاده کنید.

۳٫ اطمینان حاصل کنید که دیزل نشتی روغن ندارد.

۴٫ تصفیه روغن دیزل قبل از استفاده.