منظور از سرویس و نگهداری دیزل ژنراتور ، بازدید ماهانه دیزل ژنراتور میباشد که توسط افراد متخصص انجام میشود. سرویس و نگهداری دیزل ژنراتور به منظور آماده به کار نگهداشتن دیزل ژنراتور و جلو گیری از خرابی اساسی دیزل ژنراتور باید انجام گردد وگرنه ممکن است پس از مدتی کوتاه دیزل ژنراتور شما از کار بیافتد.
عمل سرویس و تعمیر و نگهداری ژنراتور را سرسری نگیرید چراکه در امور سرویس و نگهداری ، بسیار دیده ایم که مشکلی در دیزل ژنراتور بوجود آمده که از نظر افراد مهم نبوده ولی ما میدانستیم که اگر دیزل ژنراتور فقط چند ساعت با آن خرابی کار میکرد امکان داشت موتور آن بسوزد.
لذا بخاطر صرف هزینه ای اندک سرنوشت ژنراتور خود را به خطر نیاندازید. ما آماده ایم تا به اپراتور دیزل ژنراتور شما آموزش سرویس و نگهداری بدهیم تا این کار را خودتان بر عهده بگیرید.
تعمیر و نگهداری دیزل ژنراتور
مراحل تعمیر و نگهداری یک دیزل ژنراتور: راهنمایی های پیشگیرانه تعمیر و نگهداری برای دیزل ژنراتور ، مولد برق بدون وقفه ای را فراهم می کند که بی ضرر و سازگار برای تمام نیازهای مورد نظر است. در طول زمانی که از دیزل ژنراتور استفاده میکنیم ، سیستم اگزوز، سیستم سوخت، سیستم برق باطریDC و موتور ، نیاز به نظارت دقیق ، جهت هر گونه نشتی که می تواند باعث وقوع خطر شود دارد.
- سرويس و نگهدارى سیستم روغنکاری دیزل ژنراتور:
جهت انجام تعمیر و نگهداری همواره از دستوالعمل نگهداری و آیین نامه ایمنی دیزل ژنراتور پیروی کنید. روغن موتور باید در حالی که موتور را در فواصل منظم خاموش می کنیم، چک کرده و در صورت پایین بودن سطح آن ، روغنی با همان کیفیت و نام تجاری ، اضافه کنیم تا سطح روغن تا حد امکان نزدیک به علامت full روی گیج روغن بیاید.
اگر سطح روغن کمتر از حد مناسب باشد دمای آن بالا رفته و موتور جوش می آورد. (اینها نکاتی است که فقط افراد متخصص با تجربه و دانش بالا میدانند.)
چکاپ سيستم روغن كارى (تعويض روغن) دیزل ژنراتور
- پس از ۱۵۰ الى ۲۰۰ ساعت اوليه كاركرد ديزل ژنراتور ، روغن موتور و فيلتر روغن موتور را همزمان با هم عوض كنيد.
- در صورتى كه ديزل ژنراتور براى مصارف اضطرارى استفاده مى گردد، فاصله زمانى تعويض روغن نبايد از ۱۲ ماه بيشتر شود.
- هيچ نوع افزودنى به روغن هاى توليدى ولوو ۳ vds اضافه نكنيد، اين امر نه تنها كمكى به بهبود عملكرد و نگهدارى موتورهاى ولوو پنتا نمى نمايد، بلكه احتمال صدمه زدن به آن و همچنین سایر دیزل ژنراتورها نيز وجود دارد.
- تنها از روغن و روانكارهاى توصيه شده توسط شركت سازنده و شركت آسان ژنراتور دانیال استفاده نماييد.
تذکر: هر زمان كه روغن موتور عوض مى شود، فيلتر روغن موتور را نيز عوض كنيد.
- دستورالعمل سرويس و نگهدارى سیستم خنک کننده دیزل ژنراتور
• سطح خنک کننده را در زمان های خاموش شدن در فاصله زمانی مشخص، بررسی کنید. بعد از اینکه موتور خنک شد، درب رادیاتور را بردارید و در صورت لزوم آب رادیاتور را اضافه کنید تا سطح آن به حدود ۱/۵ سانتیمتر پایین تر از بالای رادیاتور برسد. موتورهای دیزلی سنگین نیاز به یک مخلوط آب سرد، ضد یخ و مواد افزودنی خنک کننده دارند.
• موانع بیرونی رادیاتور را بررسی کنید و با استفاده از یک برس نرم یا پارچه ای با احتياط تمام رنگ ها یا مواد خارجی را از بین ببرید تا از صدمه به پره های رادیاتور جلوگیری شود. اگر در دسترس باشد، برای تمیز کردن رادیاتور، از هوای فشرده کم فشار یا جریان آب در جهت مخالف جریان هوای طبیعی استفاده کنید.
• هنگام تعويض مايع خنك كننده موتور ديزل ژنراتور ، از همان نوع كه قبلاً توسط سازنده موتور پر شده است استفاده كنيد. تركيب انواع مختلف مايع خنك كننده باعث صدمه زدن به موتور مى شود.
• تركيب ۴۰ % ضد يخ و ۶۰ % آب خالص، موتور را تا ۲۵ درجه سانتيگراد از خطر يخ زدگى محافظت مى نمايد. تركيب بيش از ۵۰ % ضد يخ با آب، موجب كاهش تأثير خنك سازى و بالا رفتن دماى موتور ديزل ژنراتور مى گردد.
• ضد يخ و آب خالص را قبلاً در ظرف پلاستيكى جداگانه اى كاملاٌ با يكديگر مخلوط و سپس رادياتور ديزل ژنراتور را با آن پر كنيد.
• هنگام پر كردن رادياتور ديزل ژنراتور ، آن را به آرامى پر كنيد تا فرصت خارج شدن هوا از سيستم به آن داده شود.
مواردی که ذکر شد نمونه ای از سرویس و نگهداری دیزل ژنراتور می باشد.