بتن ریزی کف با ماله پروانه ای امروزه یکی از اصلی ترین کارها در کف سازی می باشد چون هم زمان کار را کم می کند و هم کیفیت کار را بالا می برد و همچنین اجرای بتن ریزی کف با ماله پروانه ای دقت کار را هم بالا می برد.
بتن کلمهای فرانسوی است که به زبان فارسی وارد شده و در معنای وسیع به مواد یا ترکیباتی که از مواد چسبنده که خاصیت سیمانی شدن دارند، تشکیل شده باشد اطلاق میشود.
بتنها از انواع مختلف سیمان و نیز پوزولانها، سرباره کورهها، مواد مضاف، گوگرد، مواد افزودنی، پلیمرها، الیاف و غیره تهیه شود. در نحوه ساخت بتن ممکن است حرارت بالا، بخار آب، اتوکلاو، خلأ، فشارهای هیدرولیکی و متراکمکنندههای مختلف مورد استفاده قرار گیرد. در برخی از مواقع برای عوض کردن بعضی از خواص بتن، در زمان مخلوط کردن مواد، کمی مواد افزودنی به آن اضافه میگردد. بتنی که تازه درست شده است شکل آن خمیری میباشد و بعد از اینکه در قالب ریخته میشود، شکل قالب را به خود میگیرد و بعد از مدتی سفت میشود و مقاومت مورد نیاز را کسب میکند.
انواع بتن
بتنها در صنعت در انواع متفاوتی مورد استفاده قرار میگیرند:
- بتن پرمقاومت
- بتن سبک
- بتن سنگین
- بتن پاششی یا همان شاتکریت
- بتن اصلاح شده با پلیمر
- بتن خود متراکم شونده
- بتن الیافی
- بتن هوادار اتوکلاو شده
- بتن اسفنجی
- بتن شفاف
- بتن رنگی
- بتن غلتکی
- بتن انعطافپذیر
- بتن مگر
مواد تشکیل دهنده بتن
بتن عمدتا به حجم عظیمی اطلاق میشود که از سیمان، دانههای سنگی و آب تشکیل شده است و هر دانه با مایهٔ سیمانی احاطه میشود. تغییر در مقدار، جنس، نوع و مادههای همراه و همچنین شرایط محیطی محصولی با خواص مختلف به دست میدهد. گذر زمان و تأثیر رطوبت هوا بر سیمان، کیفیت بتن را تنزل میدهد. در ضمن استفاده از سیمان فاسد، مقاومت آن را بهشدت کاهش میدهد.
۱. سیمان
اصلی ترین ترکیب بتن که برای چسبندگی بین اجزا از آن استفاده میشود سیمان پرتلند است.
۲. آب
اهمیت کیفیت آب در بتن از آن روست که ناخالصیهای موجود در آب امکان دارد در گیرش سیمان اثرت متفاوتی گذاشته و در مواردی اختلالاتی را در ترکیب بتنی به وجود آورد. آب نامناسب امکان دارد در مقاومت بتن اثر نامناسب گذاشته و سبب بروز لکه در سطح بتن و حتی زنگ زدن آرماتورهای داخلی شود. در بیشتر ترکیبات آب مناسب برای استفاده در بتن آبیست که برای آشامیدن استفاده شود. مواد جامد در همچین آبی کمی بیش از ۲۰۰۰ ppm است و معمولا کمتر از ۱۰۰۰ ppm میشود. ممکن است آب آشامیدنی به دلیل داشتن درصد بالایی یون سدیم و پتاسیم که مشکل واکنش دانههای سنگی را به همراه دارد، برای ترکیبات بتنی مناس نباشد. به عنوان یک قاعده کلی هر آبی که PH (درجه اسیدیته) آن بین ۶ الی ۸ بوده و طعم شوری نداشته باشد میتواند برای بتن مصرف شود. رنگ تیره و بو لزوماً وجود مواد مضر در آب را به اثبات نمیرساند.
۳. سنگدانهها
سنگدانهها سه چهارم حجم بتن را تشکیل میدهند. از این جهت کیفیت سنگدانهها اهمیت ویژهای در نتیجهی نهایی حاصله دارد. همچنین خاصیت فیزیکی و حرارتی و در برخی اوقات شیمیایی سنگدانهها در عملکرد بتن تأثیر مستقیم دارد. سنگدانههای طبیعی بوسیله هوازدگی و فرسایش و یا بصورت مصنوعی با خرد کردن سنگهای اصلی مادر ساخته میشوند. این مورد نیز نباید درباره سنگدانهها فراموش شود. سطح سنگدانههای اگر آغشته به گل و لای باشد باید سطح آن تمیز شود حتی الامکان باید شسته شود در صورت لزوم.
۴. افزودنیها
افزودنیهای موادی هستند به غیر از سیمان، سنگدانه، و آب به صورت گرد یا مایع، به عنوان بخشی از مواد تشکیل دهنده ترکیب بتنی و برای بهبود خاصیت بتن، قبل از ترکیب یا در زمان ترکیب مواد به آن اضافه میشود. افزودنیها معمولا از دو دسته افزودنیهای شیمیایی و افزودنیهای معدنی تشکیل میشوند.