ژنراتور ( موتور برق ) چیست ؟ و چه کاربردی دارد ؟

در
دسته بندی ها: خواندنی ها

ژنراتور یا موتور برق عبارت است از مجموعه ای از قطعات به هم پیوسته که به صورت یک سیستم انرژی مکانیکی و چرخشی موتور را به انرژی الکتریکی و برقی تبدیل میکند، عمدتا از بخش های اصلی موتور و ژنراتور تشکیل شده اند .

ژنراتور های دارای دسته بندی های متفاوتی هستند که مهمترین معیار جهت جداسازی آنها از یکدیگر میزان قدرت خروجی آنهاست که با واحد قدرت “وات” اندازه گیری می شود .

موتور های برق را میتوان دیزل ژنراتور هایی نام برد که در مقیاس کوچک ، کار این ابزار تامین انرژی الکتریکی برای مکان های کوچک را انجام می دهد .

موتور برق های بنزینی از متداول ترین انواع موتور برق ها می باشند که بیشترین مصرف را در بین عموم دارند ، این نوع موتور برق ها دارای مدت زمان کارکرد طولانی تری هستند ، سوخت این از موتور برق ها طبق نامشان بنزین می باشد، به این دلیل باید نسبت به باز بودن محیط استفاده ی آنها دقت لازم را داشت .

قسمت های اصلی موتور برق

  • خنک کننده : قطعات مختلف موتور برق در حین کار دچار افزایش دما می شوند به همین دلیل یک سیستم خنک کننده برای آن ها تعبیه شده است .
  • روغن رسانی : از آنجا که موتور برق ها دارای سیستم مکانیکی هستند می بایست از روغن کاری متوالی به جهت بالا بردن طول عمر این قطعات استفاده نمود .
  • تولید کننده برق : در این قسمت تولید برق متوالی که مشخصات برق شهر را دارد تولید می شود .
  • تنظیم کننده ولتاژ : به دلیل موتوری بودن این سیستم امکان نوسانات زیادی در آن وجود دارد که می بایست تثبیت شده و گاها به برق  DC تبدیل شوند .
  • موتور دستگاه : این موتور کار تامین انرژی مکانیکی و ایجاد گشتاور را به عهده دارد .

کاربر ژنراتور یا موتور برق چیست ؟

به صورت کلی می توان گفت که موتور برق ها در هر مکانی که نیاز به وجود برق باشد ولی امکان رساندن برق شهری در آن نقطه وجود نداشته باشد کاربرد دارند ، که از جمله ی این اماکن می تواند به :

بیمارستان ها ، مدارس، مراکز صنعتی حساس، قطار ها، کشتی ها و حتی هواپیما ها و خانه های جنگلی اشاره نمود .