نحوه کارکرد الکتروپمپ های شناور

در
دسته بندی ها: خواندنی ها

الکتروپمپ‌های شناور از دسته پمپ‌های مستغرق هستند که جهت افزایش فشار آب و انتقال آب از چاه‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند.

اساس کار الکتروپمپ‌های شناور همانند پمپ‌های طبقاتی می‌باشد بدین صورت که سیال از چشمه یا مرکز پروانه اول وارد پمپ شده و پس از خارج شدن از محیط پروانه وارد طبقه بعدی می‌شود و از خروجی آخرین پروانه خارج می‌شود و بدین صورت باعث افزایش فشار سیال خروجی می‌گردد.

نحوه کارکرد الکتروپمپ‌های شناور:

الکتروپمپ شناور از دو قسمت اصلی تشکیل شده و شامل الکتروموتور شناور و پمپ (توربین) است به عبارتی الکتروپمپ شناور با گردش الکتروموتور پمپ را به حرکت در می‌آید و در دو نوع پمپ شناور تک فاز و پمپ شناور سه فاز تولید می‌شوند.

دراین نوع پمپ‌ها الکتروموتور با پمپ کوپل شده و درون چاه قرار می‌گیرد. داخل الکتروموتور با آب پر می‌شود این آب هم برای روانکاری یاتاقان‌ها و هم برای خنک‌کاری حرارت در سیم‌پیچی داخل الکتروموتور می‌باشد.

موتور پمپ شناور یا همان الکتروپمپ شناور که گاها الکترودینام شناور نیز نامیده می‌شود از دو بخش موتور و پمپ که این با یکدیگر کوپل شده و در نهایت موتور پمپ شناور را تشکیل می دهند، تشکیل گردیده و در دو نوع پمپ شناور تک فاز و پمپ شناور سه فاز به مشتریان گرامی عرضه می‌گردد. جنس بدنه این پمپ می‌تواند از استیل و یا چدن باشد.

جنس پروانه الکتروپمپ‌های شناور از انواع استیل، برنز یا برنجی می‌باشند. الکتروپمپ‌های شناور با بدنه و پروانه برنز برای جا به جایی آب شور و یا آب دریا مورد استفاده قرار می‌گیرند. همان طور که بالاتر عنوان شد موتورهای شناور از لحاظ خنک‌کاری به دو نوع آب خنک و روغن خنک تقسیم‌بندی می‌شود به بیانی دیگر الکتروپمپ شناور با توجه به تعداد پروانه و فاصله بسیار کم پروانه با بدنه پمپ فقط قادر به جابه جایی آب کاملا صاف طراحی و مورد استفاده قرار می‌گیرند. غالبا از الکتروپمپ شناور جهت استحصال آب از عمق متوسط تا زیاد استفاده می‌گردد. به صورت عمده موارد مصرف پمپ‌های شناور مصرف خانگی، باغی، کشاورزی، تعمیر الکتروپمپ صنعتی می‌باشند.

لازم به ذکر است با توجه به میزان وجود ماسه یا ذرات معلق در سیال باید در انتخاب این پمپ‌ها توجه شود به عبارتی این پمپ‌ها در دو دل تخت و خمره‌ای ساخته می‌شوند که مدل خمره‌ای آن برای پمپاژ سیال با درصد ماسه‌ی بیشتر، انتخاب مناسب‌تری می‌باشد و همچنین برای چاه‌هایی که آب درون آن‌ها حاوی شن و ماسه هرچند به میزان کم باشد نوع پمپ‌های شناور از جنس استیل پیشنهاد نمی‌شود.

از طرفی الکتروپمپ شناور بر اساس طبقه نصب می‌شود. پمپ شناور یک یا چند طبقه‌ای را عمودی نصب می‌کنند و در موردهای دیگر نسبت تعمیر الکتروپمپ به طبقه‌ها و سایز موتور آن را افقی نصب می‌کنند.

استفاده از الکتروپمپ‌های چاه آب از نوع تک فاز و سه فاز متنوع است و اگر آب‌های زیر‌زمینی تعمیر الکتروپمپ در سطح باشند معمولا از پمپ‌های شناور تک فاز و اگر عمق چاه زیاد باشد از پمپ‌های شناور سه فاز استفاده می‌شود.

کاربردهای الکتروپمپ‌های شناور:

–          زه‌کشی آب‌های تحت الارض

–          خارج کردن آب تمیز از چاه

–          سیستم‌های آبیاری بارانی

–          تامین آب اضطراری

–          ارسال آب تمیز برای آبیاری

–          کاربرد در آب نماها

–          تقویت و افزایش فشار آب در باغات و زارعت و مصارف کشاورزی مانند پمپ چاه آب و سیستم‌های آبیاری

–          شستشوی صنعتی و آتش نشانی

–          ایستگاه‌های تقویت فشار

–          مقدار مورد قبول شن در داخل آب قابل پمپاژ باید زیر 30گرم باشد

–          اطفاء حریق و آتش نشانی